ČLÁNKY

 

Po mém posledním článku o Vracově jsem se rozhodla, že to Slovácko začnu více objevovat. A kde jinde začít než ve městě, ve kterém žiji – Veselí nad Moravou. Když se řekne Veselí nad Moravou, vybavím si pouze jediné vinařství – Dog in Dock. A tak jsem se při jedné své nedělní běžecké trase rozhodla to vinařství najít....

Když se řekne jižní Morava, všechny napadne Mikulov, Znojmo nebo Valtice. Když se řekne moravské víno, vybavíme si Pálavu, Vlašák nebo Veltlín. Když chceme jet na jižní Moravu za vínem, jedeme na Mikulovsko, Znojemsko nebo do Modrých hor. Ale jen málokoho napadne na první dobrou Slovácko. A mě donedávna ještě taky ne.

Hodnocení vinařských soutěží v České republice je téma, které mi leží v hlavě už několik měsíců. Jako degustátor se aktivně účastním hodnocení vín od roku 2017 a za tu dobu jsem si stihla udělat obrázek o tom, jak vinařské soutěže v ČR fungují a jak ovlivňují následný prodej našich tuzemských vín.

WSET je zkratka pro původně britskou nezávislou, neziskovou organizaci The Wine & Spirit Education Trust, která poskytuje, dnes už celosvětově, nejlepší vzdělání o víně a lihovinách. Kvalifikace WSET jsou celosvětově uznávány jako mezinárodní standard ve znalostech vína a lihovin. Jsou určeny pro ty, kteří svou kariéru teprve začínají, i pro...

Narodila jsem se v Třinci, průmyslovém městě na východě Moravy, které nemá s vínem vůbec nic společného. Od základní školy jsem věděla, že chci studovat cestovní ruch a jazyky. Jakto že jsem teda nakonec skončila u vína?